Når du kjøper valp fra oss forventer vi:

- At du har satt deg inn i rasen, rasens helseutfordringer og raseklubbens avlskrav. Er du i tvil, se https://www.eurasierklubben.no/

- At du tar helsesjekker hunden når den har passert 12 måneder. Dette innebeærer HD og AD røntgen, patellasjekk og øyeløsning. Alle undersøkelsene skal taes i henhold til NKK sine skjema og resultatene registreres i Dogweb. Helseundersøkelsene er et krav fra oss, og vil også stå i kjøpskontrakten. 
- At du jobber aktivt for å sosialisere og miljøtrene hunden din fra valpealder til voksen. Rasen kan fort "lure" seg unna det som den ikke liker, og det er derfor viktig at du som eier er klar over at du må både være konsekvent og tydelig. 

- At du informerer oss om det skjer noe med hunden din. Et krav fra oss er at vi skal kontaktes om du ikke lenger kan ha hunden, da har vi forkjøpsrett eller hjelper med omplassering. Vår valper skal ikke bli kasteballer. Ufortsette hendelser kan vi ikke rå med, og da er det viktig for oss at valpen kommer til gode hjem. Ofte har vi også lister over potensielle valpekjøpere, samt de som er interessert i en omplasseringshund. 
Blir hunden alvorlig syk, vil vi også ha beskjed. Dette er både fordi vi bryr oss, kanskje vi kan hjelpe, samt at det er viktig for oss å ta bort avlsdyr om de gir avkom med feks arvelige sykdommer.

 

Del denne siden