Kynologi kurs i regi av NKK

Da har både meg og vår datter Emma Louis fullført kynologikurs i regi av NKK. For oss en viktig del av det å være oppdretter. For de som lurer på hva dette er: Kynologi er læren om hunden som dyr og redskap i menneskets tjeneste. 

Kurset inneholder blant annet:

• Hundens historie og utvikling.
• Anatomi og bevegelser.
• Genetikk (avlslære). Basalbegreper og hva man skal ta hensyn til i hundeavl.
• Rasebeskrivelse, typebegrepet, hvordan tolke, lese og skrive kritikker.

Veldig lærerikt og kan anbefales 🤩

God jul og godt nytt år fra Kennel Euresma

Vi fra Kennel Euresma vil ønske alle våre valpekjøpere, samarbeidspartnere, venner og kjente god jul og godt nytt år.

Herning og Dansk Vinner 2019!

Da er vi tilbake fra Danmark og utstilling i Herning. 

Vi har hatt en helt fantastisk tur sammen med våre gode venner Wenche, Roar og gjengen fra Kennel Stjernehiet! Så tusen takk for turen folkens.

Vi har snekret sammen en liten filmsnutt som viser litt fra utstillingen og håper dette kanskje kan friste noen av våre valpekjøpere til å ville være med oss på utstilling i inn eller utland :) Håper dere tar turen innom vår Turblogg/vlogg på hjemmesiden her. 

Disse turene våre handler vel så mye om det å tilbringe tid med gode venner som det å stille ut hundene. Vi gleder oss på hverandres vegne, småerter hverandre, hjelper hverandre og prater om alt mellom himmel og jord. Ungene får være med på å stelle, trene og oppdra hundene. På denne utstillingen var det faktisk Emma Louis som, for første gang, skulle stille Ellen i konkurranse med voksne handlere. Ellen er veldig knyttet til både Maria og meg, vi må derfor holde oss langt unna ringen når Ellen skal stilles. Emma Louis fikk god hjelp av de andre i reisefølget og viste Ellen frem på eksemplarisk vis. De to har flott kontakt og samspill. Til og med dommeren kommenterte handlingen hennes i kritikken til hunden.Well handled! 

Håper dere liker filmen. Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet på youtube. 

Igjen tusen takk for turen!

Oppdretterskole del 1 i boks!!

Et mål for vår kennel er å delta på NKK sine oppdretterskoler. De har del 1 og del 2, der vi får god undervisning om hvordan en skal se på blant annet genetikk, avlsprinsipper, kartlegginsarbeid, sunn anatomi etc for å avle frem en funksjonell frisk rase.

Skolen var i regi av NKK region Rogaland og foredragsholderne var Maria Kjeldaas Johannessen og Nina Hansen. De gjorde en veldig god jobb, foredragene var interessante og relevante. Jeg er gleder meg allerede til del 2, det blir lenge å vente til 2020.

En setning fra kurset ønsker jeg å dele videre:

"Bare gjennom samarbeid kan vi avle funksjonelt friske hunder, med en rasetypisk konstruksjon og mentalitet, som kan leve et langt og sunt liv til glede for seg selv, sine eiere og samfunnet."

Jeg kunne ikke ikke vært mer enig. Avl skal handle om å fremme en rase og dens gode kvaliteter. 

Vi gleder oss til fortsettelsen av vår nye kennel og håper vi kan glede mange håpefulle valpekjøpere med rasetypiske, funksjonelt og mentalt friske hunder.

Ha en fin kveld videre :)

Maria

Ny hjemmeside!!

11. aug, 2019

Vi har endelig laget en hjemmeside!!

Endelig er kennelnavnet vårt i orden og vi kan da lage både hjemmeside, logo osv. Euresma er fra Eurasier, Espen og Maria. Et navn vi føler knytter oppdrettet til oss. Navnet kom til etter at vi måtte få vennene våre til å «brainstorme» sammen med oss. Et kenneltreff hos kennel Stjernehiet, og kennelnavnet var klart. Fra før har vi prøvd oss på «spirit of norway», «siesma» og nå «Euresma». Hvem skulle trodd det var så vanskelig!
Men nå er det her og vi er kjempestolt. Neste steg nå er oppdretterskole del 1 i regi av NkK. Det blir i oktober.
Ellers har vi foreløpige planer på nytt kull på Ronja ved første løpetid. Hannhund er nesten klar, men det er en stund til løpetid. Så vi har god tid.

20. okt, 2019

Vi gjør ett forsøk på ukentlig blogging og vlogging fremover. Ønsk oss gjerne lykke til :)

Del denne siden