Om oss

Kennel Euresma består av Espen (far og hoveinnehaver av kennelen), Maria (mor og medinnehaver), våre to døtre Emma Louis og Leah Madeleine.

Vi holder til i naturskjønne Sirdal. Her har vi et fantastisk turområde som vi bruker hyppig sammen med våre firbente. 

Vi fikk vår første hund mai 2014, Eurasieren Essmania´s Odessa fra Kennel Essmania i Sverige. Hun heter i det daglige Ronja og hun vekket en hundeinteresse i hele familien Vår. Etterhvert oppdaget vi også Hvit Gjeterhund og endte opp med to eksemplarer av dem. Vi venter nå på en ny Eurasiertispe som skal være med videre i avl.

Vi brukte selv to år på å lete etter rett hunderase og oppdretter. Å bruke god tid på å sette seg inn i hvilken rase som passer vårt bruk har vært viktig for oss.

Vi ønsket en hund som vi kunne ha med på alt vi gjør, som er familievennlig og setter sin flokk i fokus. Lav jaktlyst, lærevillig og lett for å omstille seg var blant annet kravene våre. Eurasier passet alt dette, og deretter startet jakten på oppdretter. 

Å skaffe seg en eurasier viste seg å være vanskelig, da rasen er populær med lang ventetid for valp. Vi var allikevel heldig som fikk kontakt med Kennel Essmania i Sverige, av flere grunner. Blant annet god oppfølging og råd som nye valpekjøpere. Noe vi ønsker å gjøre for de som kjøper valp hos oss. 

Etter hvert som vi ble mer aktive i hundemiljøet, skaffet vi oss også Hvit Gjeterhund. En allsidig familiehund som kan brukes til det meste.

Vi har til nå hatt to valpekull på Ronja. Ho er en fantastisk mor, som oppdrar valpene sine med en flott ro og stødighet. Vi legger vekt på at valpene skal vokse opp inne hos oss, der de får være med på det som skjer i det daglige. Vi tar dem med på turer i bil, ned til lokalmiljøet og det som vi tenker at en valp skal få oppleve før den reiser til sitt nye hjem. 

Vi bruker alle våre hunder i spor, lydighet, tur og utstilling. Maria er tidligere styreleder i Hvit Gjeterhund klubb. I oktober 2019 deltok hun på NKK sin oppdretterskole del 1 og venter på del 2. Mai 2021 fullførte Maria og eldstejenta Emma NKK sitt kynologikurs og oktober samme år var hele familien på foredrag om hundens språk og adferd med Marit Karlsen. Utrolig kjekt 🤩 D

Vi følger Norsk Eurasier klubb sine retningslinjer for avl, samt NKK sine etiske retningslinjer for avl.